Biberiye Gut Hastalığına Faydalıdır.

Biberiye Gut Hastalığına Faydalıdır
Özellikle gut hastalığı olanların kanlarındaki ürik asit miktarı sık sık yükselir ve bu durum onlar için hoş olmayan bir hal alır. Gut hastalığına şifa biberiye yağı yararları sayesinde gut hastalığı olanlar ve kandaki ürik asit miktarı yükselenler de rahat bir nefes alabilir.

Ayrıca Gut hastalığına şifa biberiye yağı ile kalbinizi güçlendirebilir, astım hastalığınıza çözüm bulabilirsiniz. Gut hastalığına şifa biberiye yağı kremi sayesinde selülitlerimizden ve fazla kilolarımızdan kurtulmak mümkündür. Şifa için 1 fincan kaynatılmış sıcak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş Gut hastalığına şifa biberiye ekleyin. Kapatın ve yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin, süzün ve yudumlayın.





Bu çayı günde 3 defa içiniz. Ayrıca, 1 çorba kaşığı sıcak hindistan cevizi veya zeytinyağını birkaç damla Gut hastalığına şifa biberiye uçucu yağı ile karıştırın. Günlük olarak etkilenen alana birkaç kez masaj amaçlı kullanın. Başka bir seçenek de, sıcak su ile dolu bir küvete 1 çay kaşığı Gut hastalığına şifa biberiye uçucu yağını eklemektir. Menstrüel kramp ya da kas spazmlarını rahatlatmak için 15 dakika banyoda bekleyin. Gerektiği kadar tekrarlayın. Sizin kaslarınızda istemsiz olarak sertlik, gerginlik ya da şişkinlik hissettiniz mi? Vücutta meydana gelen kas ve eklem ağrıları, kas krampları ve spazmlar için Gut hastalığına şifa biberiye yağının deri üzerinden problemli bölgeye uygulanması rahatsızlığın giderilmesinde oldukça etkilidir. . Kas ve eklem ağrılarının, kas krampları ve spazmlarının, romatizmal ağrıların ortadan kaldırmak için Gut hastalığına şifa biberiye yağı problemli bölgeye masaj yaparak uygulanmalıdır.

İnsan sağlığında Gut hastalığı nedir? Eklemde aniden gelişen Gut hastalığı, ağrı, kızarıklık, şişlik ve hassasiyetle karakterize, mikrobik olmayan bir eklem iltihabıdır. Sıklıkla ayağın başparmağında başlar. Ancak, diz, ayak bileği, dirsek, el parmağı eklemleri de etkilenebilir. ‘Kralların hastalığı’, ‘zengin hastalığı’, ‘damla hastalığı’ gibi adlarla da anılır. Erkeklerde daha sık görülen İnsan sağlığında Gut hastalığı, kadınlarda menopozla birlikte görülebilir. Çoğunlukla metabolik sendromun bir parçası olan İnsan sağlığında Gut hastalığı, kolesterol, trigliserit yüksekliği (hiperlipidemi), yüksek tansiyon, aterosklerotik kalp hastalığı, diyabetes mellitus, obezite gibi rahatsızlıklarla birlikte görülür. İnsan sağlığında Gut hastalığı belirtileri Akut gut atağı, genellikle gece yarısı veya sabaha doğru, ayak baş parmağında veya tutulan eklemde şiddetli ağrı, şişlik, kızarıklık, hassasiyet ve ısı artışıyla başlar. Eklemdeki ağrı ve hassasiyet o kadar şiddetlidir ki; kişi üzerine basamaz, hareket ettiremez, ayakkabı giyemez hatta yorganın bile değmesini istemez.

Ağrı ilk 12-24 saat içinde daha da şiddetlenir. Atak birkaç gün ile birkaç hafta içinde (ortalama bir hafta) kendiliğinden geçer. Bazen o eklemde, daha azalmakla birlikte birkaç hafta daha rahatsızlık hissi kalabilir. Ürik asit birikirse. Eklemde biriken ürat kristalleri, inflamasyon oluşturarak gut atağına neden olur. Kanda ürik asit seviyesinin yükselmesiyle, ürat kristalleri oluşur. Ürik asit, pürinlerin (doğal olarak vücudunuzda bulunduğu gibi, sakatatlar, et, hamsi ve ringa gibi bazı balıklar, kabuklu deniz hayvanları, kuşkonmaz ve mantar gibi birçok yiyecekte de bulunan bir maddedir) yıkılmasıyla oluşur. Normalde ürik asit kanda çözünür ve böbrekler yoluyla idrarla atılır. Fakat bazen vücudunuz, çok fazla ürik asit üretir veya böbreklerden atılımı azalabilir. Ürik asit kristalleri, iğne ucu gibi iki ucu keskin yapıdaki kristaller şeklindedir; eklemde veya çevresindeki dokuda birikerek inflamasyona ve ağrıya neden olurlar.

Gut nelere neden olur? İnsan sağlığında Gut hastalığı sıklıkla ayak başparmağında oluşur. Ancak, diz, ayak bileği, dirsek, el parmağı eklemleri de etkilenebilir. Tedavi edilmeği takdirde daha ciddi durumlara neden olabilir. Tuttuğu eklemlerde ve çevre dokularda (tendon, sinir basısı gibi) hasara neden olur. İnsan sağlığında Gut hastalığı tekrarlayabilir. Bu durumda gut atakları yılda birkaç tekrarlar. İleri İnsan sağlığında Gut hastalığında ise rahatsızlık iyi tedavi edilmezse, ürat kristalleri cilt altında toplanarak tofüs denilen nodüllere neden olur. Bu nodüller sıklıkla el ve ayak parmakları, kulak sayvanı, dirsek, aşil tendonu ve ayak tabanında birikir. Tofüsler, genellikle ağrısızdır; ancak bası bulgusuna veya tendonlarda ve kemikte hasara neden olur. İleri gutta böbrek taşı ve ürat nefropatisi (böbrek fonksiyonunda bozulma) görülebilir. Nasıl teşhis edilir?

İnsan sağlığında Gut hastalığı kimlerde görülür? Gut için belirli risk faktörleri mevcuttur. Söz konusu risk faktörleri şunlardır: Yaşam stili gut için risk oluşturabilir. Aşırı alkol tüketimi, kırmızı et, sakatat, kabuklu deniz ürünleri, fruktozdan zengin yiyecek ve şekerli içecekler. Kontrolsüz kan basıncı, diyabet, aşırı kilo, yüksek yağ ve kolesterol seviyeleri, ateroskleroz gibi rahatsızlıklar. Tiyazid grubu diüretikler (idrar söktürücüler), kanı sulandırıcılar (idrarla atılımını engeller), organ nakli tedavisinde organın atılımını önleyen bazı ilaçlar, lösemi tedavisinde kullanılan ilaçlar. Anne, baba ve kardeşler gibi birinci derece akrabalardan herhangi birinde gut varlığı. Gutta çoklu genetik yatkınlık söz konusudur. Yaş ve cinsiyet önemli bir faktördür. Kadınlarda ürik asit seviyesi, erkeklerden daha düşüktür. Ancak menopozdan sonra kadınlarda da ürik asit seviyesi yükselir ve gut riski artar. Erkeklerde 40-50’li yaşlarda başlarken, kadınlarda daha ileri yaşlara kayar.

Nadir görülen bazı genetik hastalıklar (Lesch Nyhan sendromu gibi). İnsan sağlığında Gut hastalığına karşı ne yapmalısınız? Günde 8-16 bardak su için veya eş değeri sıvı (2-4 litre) alın. Alkolden kaçının (özellikle bira). Orta miktarda protein tüketin ve pürinden zengin gıdalara dikkat edin. Doymamış yağ tüketin. Günlük et, balık ve kümes hayvanlarından 113-170 gramı geçmeyin. İnsan sağlığında Gut hastalığında ilaç tedavisine yardımcı olabilecek bir takım öneriler mevcuttur. Gut ataklarını önlemeyen ama tedaviye yardım eden bu öneriler şunlardır. Fazla kilolardan kurtulmak ve ideal kilonun korunması. Kafeinli veya kafeinsiz kahve tüketmek (ürik asit seviyelerini azaltır). C vitamini alımı (kan ürik asit seviyesini azaltabilir). Kiraz tüketmek. Zayıflatan balkabağı diyet listesinin başındadır.

İndeks: biberiye, Kas spazmları, multipl skleroz, müsküler distrofi, Epilepsi, Rosmarinus officinalis, Ballıbabagiller, Lamiaceae, hamstrings, kuadriseps, Adaçayı, biberiye çayı,

 

ferhan bala

bitkiveinsan.com

One thought on “Biberiye Gut Hastalığına Faydalıdır.

Bir cevap yazın

Paylaş
Paylaş