Macenta Renk Romatizma Ağrılarını Giderir.
Kromoterapi Macenta Renk Romatizma ağrılarını giderir.
Macenta Heyecan ve duygu Aralığını dengeler, aurayı güçlendirir, kalp, dolaşım, Böbrekler, böbreküstü bezleri ve Canlıların üreme sistemi üzerinde ahenk kazandırıcı etkisi vardır. Hazım sistemini düzeltir yatıştırıcı, kuvvet verici, ishal kesicidir. Heyecan ve duygu Aralığını dengeleyen Kromoterapi Macenta Rengi organlarımızın faaliyetini sakinleştirir, ağrıyı azaltır, rahatlatır ve heyecana eğilimli duygu Aralığını azaltır. Mor, lila, pembe tonları arasındaki rengi de Türk mutfağında salatalara renk ve lezzet vermek için tercih edilmiştir.
Kullanılışı 1 bardak suya, 10-20 gr ufalanmış kök, kabuk veya yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Kök, dal kabuğu veya yapraklar toz haline getirilir ve günde 1-2 gr içilir. Kullanılan Kısımları Kökleri dal ve kabukları ve yaprakları. Ayrıca İnsan sağlığında Romatizma ağrılarını giderici etkilere sahip Kromoterapi Macenta Renk ın sert ve güçlü dallarından baston yapılmıştır.
Romatizma nedir, romatizma kemikleri kaslar, eklemler ile bu yapıların birleşmesini sağlayan bağlarda ağrıya, hareket kısıtlılığına, şekil bozukluğuna ve şişliğe neden olan hastalıkların genel adıdır. Genel olan iltihabi olanlar ve olmayanlar olarak iki grupta sınıflandırılır. Romatizmanın 200 den fazla türü bulunmaktadır. Kadınları daha fazla etkilese de, erkeklerde de fazla görülen türleri bulunmaktadır. İnsanlarda yaşın ilerlemesiyle birlikteinsan sağlığında Romatizma ağrılarını giderici etkilere sahip Kromoterapi Macenta Renk ve Romatizma görülme olasılığı da artar. Çocukları 1-3 yaş ile 9-12 yaş arasında etkisi altına alır. Bazen aniden ortaya çıkar, bazen de yavaş bir seyri olur. Romatizma hastalıkları İltihabi olmayan romatizmal hastalıklar: Bu grupta genellikle kireçlenme olarak tanınan dejeneratif eklem hastalıkları ile sırt, boyun, bacak ve kol yumuşak dokularında ağrıyla birlikte etkili olan yumuşak doku romatizmaları yani fibromiyalji, miyalji, tendinit gibi hastalıklar yer alır. İltihabi romatizmal hastalıklar: Bu gruptaki hastalıklar genellikle bağışıklık sistemindeki sorunlara bağlı olarak oluşan bozukluklar nedeniyle eklemlerde, kalp, göz, böbrek, akciğer gibi organlarda mikrobik olmayan iltihaplanma ile görülen hastalıklardır.
Bunların arasında olan başlıca rahatsızlıklar; Romatoid artrit ile diğer bağ doku hastalıkları Seronegatif spondilartropatiler Behçet hastalığı Kristal artropatileri Damar iltihapları Periodik ateş sendromları İltihabi romatizmal hastalıkların en belirgin olan özelliği artrittir. Bu oynar yapıdaki eklemlerin iltihabıdır. Artrit gelişmiş olan eklemde şişlik, sıcak ağrı, hareketlerde kısıtlama ve kızarık görünüm olabilir. Bazen sistematik bazı hastalıklarda iltihabi romatizmal hastalığın belirtilerini gösterebilir. Özellikle erken dönemlerde romatizmal belirtiler, bu hastalıkların bulgularından baskın bile olabilir.Romatizma Nedirinsan sağlığında Romatizma ağrılarını giderici etkilere sahip Kromoterapi Macenta Renk ve Romatizma neden olur?